4 GECE 5 GÜN BULGARİSTAN TURU Tur Programı
Kalkış Yerleri: Miratus Turizm
PROGRAM
1 Gün:

Siz değerli misafirlerimiz ile Miratus Turizm önünde buluşuyoruz ve 22:00'da hareket ediyoruz. Ara molalarla birlikte Bulgaristan yolculuğumuza başlıyoruz. Kapıkule sınır kapısına varışın ardından pasaport ve gümrük işlemleri sonrası Bulgaristan’a giriş.



2 Gün:

Sabah erken saatlerde Filibe’ye vardıktan sonra kahvaltı için mola veriyoruz (ekstra 10 € ) Kahvaltımızın ardından , dünyanın en eski şehir yerleşimlerinden biri olan Filibe’de panoramik şehir turuna başlıyoruz. Turumuz esnasında Roma Stadyumu , Hüdavendigar Murat Paşa tarafından yaptırılan Cuma Camii , Müftülük , Nebet Tepe Mevkide yerleşik olan Eski Plovdiv Şehri , Anfi Tiyatro , Fransız Şair ve yazar olan Alphonse Lamartine Evi , Hisar Kapı , Bulgaristan Ortadoks Mimarisinin en güzel örneklerinden ve aynı zamanda en eski kiliselerinden biri olan Sveti Kostantin&Elena Kilisesi , Balabanov Evi görülecek yerler arasındadır. Şehir turumuzun ardından Sofya’ya hareket. Sofya’ya varışımızın ardından hotelimize yerleşiyoruz saat 16:00’da lobide buluşma ve Sofya panoramik şehir turuna başlıyoruz.  Kentin “İstiklal Caddesi’ ne” benzer modern mağazaları ve kafeleriyle ünlü Vitoşka Caddesi’nde gezintilerimizi yapıp, bugün Arkeoloji Müzesi olarak faaliyet gösteren Mahmut Paşa Camii, Sveta Nedelya Kilisesi, Banyabaşı Camii, Parlamento ve Ruz Kilisesinin yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk’ün Sofya’da askeri ataşelik yaptığı dönemde Yeniçeri kıyafetiyle katıldığı balonun düzenlendiği Orduevi’ni görüyoruz. Kente adını veren Ayasofya Kilisesini ve Balkanların en büyüğü olan Aleksander Nevski Katedrali önünde fotoğraf molası ile turumuzu tamamlıyoruz.

Geceleme Ramada Sofya’da.



3 Gün:

Sabah erken saatte kahvaltımızın ardından saat 08:30’da Kazanlık’a hareket ediyoruz. Bulgaristan’ın Güller Vadisi olarak bilinen Kazanlık’ a ulaşmamızın ardından burada bulunan Gül Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Ziyaretimizin ardından gül yağından yapılan bakım ürünlerinin satıldığı mağazalarda alışveriş için siz misafirlerimize serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından rehberimizin belirleyeceği noktada buluşup  Tırnova’ ya doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde bulunan Altın kubbeli Rus kilisesini, Osmanlı Rus savaşının en kanlı çatışmalarının olduğu Şipka Tepesini gördükten sonra Bulgaristan’ın en güzel açık hava müzesi olan Etıra’ ya varıyoruz ve sanatkarlar çarşısını geziyoruz. Gezimizin ardından Bulgaristan’ ın Yantra nehrinin etrafında tepeye doğru kurulmuş ve Kentlerin Kraliçesi olarak da bilinen Bulgaristan’ın ilk Başkenti Tırnovo şehrine vardıktan sonra otelimize yerleşiyoruz ve akşam yemeği için serbest zaman bırakıyoruz.

Geceleme Tırnova’daki  otelimizde. (Dileyen misafirlerimiz için Balkan Gecesi ekstra 30 €)



4 Gün:

Sabah kahvaltısını otelimizde aldıktan sonra Tırnovo şehir turumuza başlıyoruz. Burada gerçekleştireceğimiz panoramik turumuzda; Ulusal Müze ve Kırk Azizler Müzesi’ ni görüyor ve 206 metre yükseklikteki Tsarevets Kalesi’ni ve içinde yer alan kiliseleri ziyaret ediyoruz ve  Varna'ya doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde bulunan Kuzey Bulgaristan’ın Türk nüfusunun çoğunlukta olduğu Şumnu ,Osman pazarı ve Omurtag şehirlerini gezerek Varna’ya ulaşıyoruz ve şehir turumuza başlıyoruz. Varna şehir turumuzda Roma Hamamı, Arkeoloji kompleksi ve Katedrali gördükten sonra hotelimize varıyoruz. Dileyen misafirlerimiz akşam yemeği için kulüpleri, barları, kafeleri ve restoranlarıyla süslü olan kordonda yürüyüş ve serbest zaman geçirebilir.

Geceleme Varna’daki hotelimizde



5 Gün:

Otelimizde kahvaltımızı aldıktan sonra serbest zaman alıyoruz. Bugün dileyen misafirlerimiz Varna şehrini gezebilir, dileyen misafirlerimiz ise otelin spa ve casino imkanlarından yararlanabilir, 

Geceleme Varna’daki otelimizde.



6 Gün:

Sabah kahvaltısını otelimizde aldıktan sonra Varna şehrinde Deniz Parkını gezmek için serbest zaman ve ardından Nessebar’ a doğru yola koyuluyoruz. Anakaraya dar bir geçit ile bağlı olan bir yarımada üzerine kurulu, 1983 yılında UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesine girmiş, tarihi ve şirin sahil kasabası Nessebar' a varıyoruz. Bizans Dönemi’nden kalma kiliseleri, yarımada üzerinde yer alan ve 18-19.y.y. Bulgar Rönesansı döneminde inşa edilen tarihi Bulgar Evlerini görüyoruz. Turumuzun ardında Burgaz şehrine hareket ediyoruz. Şehre varışımızın ardından panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz ve alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Saat 17.00’da geri dönüş yolu için buluşarak yola çıkıyoruz. Dereköy sınır kapısından giriş yaparak Kırklareli, İstanbul üzerinden gece geç saatlerde Bursa’ya ulaşıyoruz. Misafirlerimizi aldığımız buluşma yerlerine geri bırakarak başka bir MİRATUS TURİZM seyahatinde görüşmek üzere vedalaşıyoruz.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://www.miratus.com.tr/tur-124-4-gece-5-gun-bulgaristan-turu.html

    Altınşehir Mah. Abdi İpekçi Cad. No:44/A 16120 Nilüfer/ Bursa
    +90 224 372 44 40


    Bu çıktı 29.03.2024 15:38 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.